ProVeg wil verdubbeling bonenconsumptie tegen 2028
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

ProVeg wil verdubbeling bonencon­sumptie tegen 2028

  • 12 juni 2023

ProVeg International kondigt een samenwerking aan met toonaangevende organisaties om gezamenlijk de wereldwijde consumptie van bonen, erwten, peulvruchten, linzen en peulvruchten tegen 2028 te verdubbelen. Deze samenwerking markeert de lancering van de Beans is How-campagne, die als doel heeft het bewustzijn over bonen te vergroten en broeikasgasemissies uit het voedselsysteem te verminderen.

Bonen stoten slechts 10% van de schadelijke broeikasgassen uit die sommige dierlijke voedingsmiddelen veroorzaken. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen, en vormen een betaalbaar alternatief voor vlees, met een gemiddelde prijs van $1 per 500 gram. Jasmijn de Boo, CEO van ProVeg, benadrukt dat bonen een ideale keuze zijn voor voedzame, betaalbare en klimaatvriendelijke maaltijden.

Initiatieven

De Beans is How-campagne omvat verschillende initiatieven, waaronder het delen van lekkere bonenrecepten, het stimuleren van zelf bonen verbouwen en het lanceren van een "menu challenge" om bonengerechten op menu's van restaurants, cateraars, cafés, scholen en andere voedselaanbieders te promoten met de hashtag #bonenophemenu.

ProVeg wordt gesteund door wereldwijde organisaties, waaronder Google, The World Bean Council, het Bezos Earth Fund, de United Nations Foundation en de Kraft Heinz Company. Deze coalitie van game-changers uit diverse sectoren zal gezamenlijk een impact maken om de bonenconsumptie wereldwijd te vergroten.

Proveg.com

Bron: ProVeg International