Lamb Weston opent nieuw Innovation Center
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Lamb Weston opent nieuw Innovation Center

  • 09 juni 2023

Lamb Weston EMEA heeft op 8 juni 2023 haar nieuwe Innovation Center in Bergen op Zoom geopend. Deze investering in een ultramoderne faciliteit en een proeffabriek versnelt de innovatie bij het internationale aardappelverwerkende bedrijf.

Het Lamb Weston Innovation Center vergroot de mogelijkheden om nieuwe producten en processen op kleine schaal te ontwikkelen en te testen, waardoor de wereldwijde innovatie wordt versneld. Met een kleinschalige productielijn biedt het centrum de mogelijkheid om te experimenteren met aardappelrassen, snijtechnieken, chipsvormen en smaken. Duurzame productietechnieken zullen ook worden getest, met het oog op een efficiënter gebruik van energie en water.

Voordelen

Marc Schroeder, President International van Lamb Weston, benadrukt de voordelen van het nieuwe Innovation Center: "Deze faciliteit stelt ons in staat om nog meer en betere initiatieven naar onze klanten en consumenten te brengen. We kunnen zo product- en verwerkingsinnovatie stimuleren en onze geliefde aardappelproducten op een duurzamere manier aanbieden."

De locatie van het Innovation Center in Bergen op Zoom, omringd door de DAB (Delta Agriculture Business) en agri/technische scholen, biedt mogelijkheden voor verdere groei in de agri/food sector.

Met de opening van het nieuwe Innovation Center versterkt Lamb Weston haar positie als marktleider in de aardappelverwerkingsindustrie en stimuleert het wereldwijde innovatie. Het bedrijf blijft zich inzetten om klanten en consumenten te verrassen met hoogwaardige en duurzame aardappelproducten.

Lambweston.eu

Bron: Lamb Weston