Protix & Tyson - Duurzaamheid via Insecten
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Protix en Tyson: Verduurzaming met insecten

  • 06 november 2023

Tyson Foods en Protix, twee grote spelers in de voedingsindustrie, hebben besloten de krachten te bundelen om duurzamere eiwitten te produceren. In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is dit partnerschap een belangrijke stap in de richting van vernieuwing en groei in de sector. Deze investering zal niet alleen de opkomende industrie van insecteningrediënten ondersteunen, maar ook het gebruik van insectenoplossingen bevorderen. Het doel is om efficiëntere en duurzamere eiwitten en vetten te produceren voor het wereldwijde voedselsysteem.

De kracht van samenwerking

Dit partnerschap brengt de wereldwijde aanwezigheid en expertise van Tyson Foods samen met de technologische voorsprong van Protix. Het resultaat is een krachtige synergie die inspeelt op de huidige vraag in de markt en de productie van insecteningrediënten naar een hoger niveau tilt.

John Randal Tyson, de financieel directeur van Tyson Foods, benadrukt het belang van dit partnerschap: "Onze samenwerking met Protix is de nieuwste investering van Tyson Foods in innovatieve oplossingen die waarde toevoegen aan ons bedrijf. Het gebruik van insecten in ons voedselsysteem biedt mogelijkheden voor volledige circulariteit binnen onze waardeketen en versterkt onze inspanningen om een duurzamer voedselsysteem voor de toekomst te creëren."

Bron: Protix