Project ‘Goed Verpakt’ samen met hogescholen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Project ‘Goed Verpakt’ samen met hogescholen

  • 28 juni 2021

Bedrijven maken allerlei afwegingen bij de keuze voor de manier waarop ze hun foodproduct op een duurzame manier verpakken. Dit keuzeproces wordt de komende 2 jaar onderzocht door HAS Hogeschool samen met De Haagse Hogeschool (HHs), de Hogeschool van Amsterdam (HvA), het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken en een brede groep aan food-en verpakkingsbedrijven.

Het doel hiervan is bedrijven in de hele foodketen te helpen de duurzaamste oplossing te kiezen als het gaat om product-verpakkingscombinaties. De focus van het project ligt daarbij op product-verpakkingscombinaties in de AGF-sector (groenten en fruit) en kant-en-klaar maaltijden/ maaltijdcomponenten (soepen, maaltijden, snacks). Binnen het onderzoek worden de keuzes die een bedrijf zou kunnen maken in kaart gebracht en hoe een bedrijf over deze keuzes kan communiceren met consumenten.

Bedrijven en brancheverenigingen die zijn aangesloten bij het consortium zijn: AKSV, Maître, Henri, Van Oordt, Eosta, Green Specialties Holland, GreenCo, GetPact, Trioworld, Bunzl, StarCuisine, Treasure Dim Sum Products en Royal Smilde.

Has.nl

Beeld: ©stockwars/Shutterstock.com

Bron: HAS Hogeschool