Pringles Zet Duurzame Stap met Papieren Verpakking
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Pringles stapt over op recyclebare papieren verpakking

  • 11 januari 2024

Pringles introduceert een milieuvriendelijke verandering aan zijn iconische koker. De vertrouwde cilindrische verpakking, gelanceerd in 1970, ondergaat een transformatie met een papieren bodem ter vervanging van het traditionele metalen uiteinde. Deze nieuwe 165-grams koker bestaat voor 90% uit papier en kan eenvoudig in de papierbak worden gerecycled, waardoor een tweede leven voor de verpakking wordt gecreëerd. Naast het behoud van de herkenbare smaak, krijgt de verpakking ook een meer natuurlijke uitstraling die past bij de duurzame focus van Pringles.

De kenmerkende Pringles koker, die ervoor zorgt dat de chips tot wel 15 maanden vers blijven, behoudt zijn functionaliteit. Het plastic dekseltje, gemaakt van grotendeels recyclebaar polypropyleen, draagt bij aan het verminderen van voedselverspilling. De vernieuwde koker behoudt de vertrouwde smaak, maar heeft nu een meer natuurlijke uitstraling. De introductie van de recyclebare Pringles koker met 90% papier is een cruciale stap om de duurzaamheidsdoelen van Pringles en moederbedrijf Kellanova te bereiken, met een investering van meer dan 100 miljoen euro voor het volledige project.

Duurzaamheidsinitiatief

Het nieuwe ontwerp komt voort uit het ESG-programma "Better Days", waarbij Pringles zich inzet voor milieuvriendelijke maatregelen. Johan Van Batenburg, directeur van de Pringles-fabriek in Mechelen, benadrukt het belang van duurzame verpakkingen en onthult dat de investering aantoont dat Pringles zich inzet voor een gezondere planeet.

Recyclebare koker in detail

Door het stalen uiteinde te vervangen door papier, wordt het recyclen van de kokers eenvoudiger. Lege kokers kunnen gemakkelijk in de oud papier- en kartonbak worden gedeponeerd. Het gebruikte papier is grotendeels afkomstig uit gerecyclede materialen, zoals bij de huidige verpakking. Duidelijke recycle-instructies op de verpakking geven aan dat de papieren delen van de koker recyclebaar zijn.

Consumentenoordeel

Uit consumentenonderzoek blijkt dat 70% van de respondenten de nieuwe koker qua look and feel aantrekkelijker vindt dan zijn voorganger. Maar liefst 93% is van mening dat de nieuwe koker Pringles positioneert als een merk dat zich bekommert om het milieu. Deze verandering markeert een positieve verschuiving in de verpakkingsindustrie en toont de inzet van Pringles voor een duurzamere toekomst.

Pringles.com

Bron: Pringles