Primeur: soep van gezuiverd regenwater
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Primeur: soep van gezuiverd regenwater

  • 17 december 2020

Na maanden voorbereiding werd onlangs bij Uytewaal Catering in Houten de eerste soep van gezuiverd regenwater geproduceerd. De productie van voedsel met regenwater is nog nooit eerder uitgevoerd, dit wordt tot op heden uitsluitend gedaan met drinkwater. Als onderdeel van het VIDA project toont D2D Water Solutions aan dat regenwater ook een uitstekende bron kan zijn voor de productie van voedsel.

Eind vorig jaar heeft D2D Water Solutions drie betonnen tanks geplaatst bij Uytewaal Catering die in totaal 60.000 liter regenwater kunnen opvangen. Daarnaast plaatste het bedrijf een Drop2Drink unit om het regenwater in vier achtereenvolgende stappen te zuiveren: microfiltratie, actief koolfiltratie, ultrafiltratie en UV-technologie. 

“Het gezuiverde regenwater kan de cateraar nog niet grootschalig toepassen voor de voedselproductie.”, zegt Johan Bel, eigenaar D2D Water Solutions. “Voor de voedselproductie met gezuiverd regenwater is toestemming nodig van de NVWA. Nu hebben we – volgens mij als eerste ter wereld- laten zien dat je ook gezuiverd regenwater kan gebruiken.”

Monitoring waterkwaliteit

D2D Water Solutions monitort sinds juli 2020 continu de kwaliteit van het regenwater en het gezuiverde regenwater in de tanks. “De waarde van het project zit hem vooral in de grote hoeveelheden data die wij nu verzamelen”, licht Bel toe. “Doel is om aan te tonen dat wij volledig aan de eisen van het Drinkwaterbesluit kunnen voldoen.” Over de eerste resultaten kan Bel nog niets zeggen. Deze worden pas in februari gepubliceerd.

d2dwatersolutions.com

Bron: D2D Water Solutions