Plantaardige steak krijgt boost door fermentatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Plantaardige steak krijgt boost door fermentatie

  • 10 april 2025

Planted brengt een primeur naar Nederland: een gefermenteerde plantaardige steak, gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten. Het Zwitserse foodtechbedrijf Planted staat bekend om clean-label producten en breidt hiermee het assortiment uit voor de Nederlandse markt.

De planted.steak is ontwikkeld op basis van soja-eiwit, bonen- en rijstmeel, gecombineerd met microbiële culturen. Dankzij een eigen fermentatieproces krijgt de steak een rijke umami-smaak en een vezelachtige, malse structuur. Volgens mede-oprichter Lukas Böni is het product gemaakt om “zelfs de meest kritische fijnproevers te verrassen” en werkte Planted hiervoor samen met meer dan 50 chefs.

Twee varianten beschikbaar

De planted.steak (120 g) is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland via Albert Heijn en diverse restaurants. Op 24 april volgt de planted.steak Marinade Paprika (2x 80 g), een dunnere variant in paprikamarinade, bedoeld voor een snelle lunch of doordeweekse maaltijd.

Voedzaam én duurzamer alternatief

Het product bevat geen kunstmatige toevoegingen of conserveringsmiddelen en is rijk aan eiwitten, vezels, ijzer en vitamine B12. Ten opzichte van een traditionele rundvleessteak zorgt de planted.steak voor 97% minder CO₂-uitstoot en 81% minder waterverbruik. “Duurzaamheid en genieten gaan hand in hand,” aldus Böni.

Eatplanted.com

Bron: Planted