Plantaardige Pioniers: 15 Jaar TOP-inside Technology
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Plantaardige Pioniers: 15 Jaar TOP-inside Technology

  • 30 augustus 2023

Het team van TOP b.v. heeft zich de afgelopen 15 jaar gericht op het ontwikkelen van innovatieve vleesvervangers en plantaardige producten. Ze focusten specifiek op het nabootsen van de textuur en smaak van vlees. Hieruit ontstonden drie prominente bedrijven:

  1. Ojah B.V.: Gestart in 2009, specialiseerde het zich in High Moisture Extrusion (HME) technologie en is vooral bekend geworden met hun plantaardige "Kipstukjes". Ze zijn uiteindelijk overgenomen door Kerry Ingredients, wat heeft bijgedragen aan hun groei.

  2. Bflike B.V.: Dit bedrijf legde de focus op sappige vleesvervangers zoals gehakt en hamburgers. Ze werken samen met het Amerikaanse ingrediëntenbedrijf Cargill en hebben door hun innovaties veel aandacht gekregen in de voedselindustrie.

  3. Dutch Structuring Technologies B.V.: In samenwerking met Sobatech ontwikkelden ze de Continuous High Shear (CHS) technologie, een geavanceerde extrusietechnologie die grotere productiesnelheden mogelijk maakt en precisie biedt in het creëren van vezeltexturen.

Deze bedrijven hebben de vleesvervangers industrie revolutionair veranderd door hun toewijding aan innovatie en kwaliteit, en spelen een leidende rol in het aanbieden van plantaardige alternatieven die traditioneel vlees evenaren.

Bron: Top BV

Bron: ©Top BV