De curryworst van Volkswagen is terug
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De curryworst van Volkswagen is terug

  • 30 augustus 2023

Volkswagen, bekend om zijn auto's, heeft een bijzonder populair product in zijn fabriekskantine in Wolfsburg: de VW-curryworst. Ironisch genoeg verkocht het bedrijf de afgelopen jaren meer van deze curryworsten dan auto's, met een indrukwekkend aantal van ongeveer 7 miljoen worsten per jaar. In 2021 besloot Volkswagen alle vleesproducten uit de kantine te verbannen, waardoor er een einde kwam aan de verkoop van hun iconische curryworst. Deze beslissing veroorzaakte veel ophef in Duitsland, met zelfs voormalig bondskanselier Gerard Schröder die zijn ongenoegen uitte. 

Echter, twee jaar na deze beslissing, te midden van een voortdurende vraag en populariteit (versterkt tijdens de coronapandemie toen een bezorgservice voor de worst werd opgezet), heeft Volkswagen besloten om de curryworst weer op het menu te zetten, naast een veganistische versie. De VW-curryworst heeft zelfs een officieel onderdeelnummer en er is ook een vegetarische variant beschikbaar sinds 2010.

Tijdlijn:

  • Jaren 70: Volkswagen begint met het produceren van curryworsten voor zijn bedrijfskantines.
  • 2010: Volkswagen introduceert een vegetarische variant van de curryworst.
  • 2021: Volkswagen besluit om alle vleesproducten uit de kantine in Wolfsburg te verbannen.
  • Tijdens de coronapandemie: Volkswagen zet een bezorgservice op voor de curryworst vanwege de hoge vraag van thuiswerkende werknemers.
  • 28 augustus 2023: Volkswagen kondigt aan dat de curryworst weer op het menu van de kantine zal komen, vanwege de aanhoudende vraag en populariteit.

De curryworst van Volkswagen is een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur en blijft een geliefd product onder zowel werknemers als het grote publiek.

Bron: Foto: ©Depositphotos