Optimalisering door digitalisering
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Optimali­sering door digitali­sering

  • 07 oktober 2020

Het Steenwijkse Kornelis Caps and Closures (KCC) is voortvarend aan de slag met hun ambitieuze plan om van hun fabriek een Smart factory te maken. Hellebrekers Industriële Automatisering ondersteunt KCC hierin door de MES-software te implementeren. MES staat voor Manufacturing Execution System en is de digitale link tussen de kantooromgeving en de productievloer. De MES-software die bij KCC draait, is door Hellebrekers IA ontwikkeld onder de merknaam Visual Link Software (VLS|MES).

KCC heeft er voor gekozen de implementatie van VLS|MES gefaseerd in te voeren. Na fase 1 en 2 (digitalisering van nagenoeg al het papierwerk op de productievloer, invoering van alle producten in de centrale database en het automatiseren van de planning) en fase 3 (de logistieke inrichting van de fabriek) is nu fase 4 aan de beurt. 

Aangezien VLS|MES voor KCC gedurende de eerste drie fases duidelijk meerwaarde opleverde, wordt VLS|MES ook ingezet voor de voltooiing van het proces. Deze vierde fase betreft de digitalisering van alle zaken rondom de productievoorbereiding. Dit betekent digitalisering van het grondstofbeheer en  de orderpicking.

Na voltooiing van fase vier is bijna het gehele productieproces van KCC gedigitaliseerd. Doordat alle systemen nu met elkaar in verbinding staan, is er veel meer inzicht in planning en voorraden, kunnen lijnen flexibeler ingezet worden en is er een complete track & trace mogelijk van alle grond- en hulpstoffen. Werkprocessen zijn voor alle medewerkers duidelijk, omdat deze op een zeer gebruiksvriendelijke (intuïtieve) manier worden weergegeven op tablets. Hierdoor wordt efficiënter gewerkt, wat tijd en geld scheelt. Met recht mag KCC zich dan een Smart factory noemen. 

www.visuallink.nl | www. Kornelis.com  

Bron: Hellebrekers