Eiwittransitie laat ondernemers floreren
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Eiwittransitie laat ondernemers floreren

  • 07 oktober 2020

Ondernemers helpen hun nationale én internationale impact op weg naar een toekomstbestendig eiwitsysteem te vergroten. Dat is de gedachte achter een gezamenlijk initiatief van de provincies Gelderland, Overijssel, Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland binnen The Protein Cluster. “Ondernemers kunnen zo hun ambities rond duurzaam eiwit beter en sneller realiseren,” aldus Jeroen Willemsen, innovatiemanager bij Foodvalley NL. De samenwerking gaat op 13 oktober 2020 tijdens de Foodvalley Summits officieel van start.

Ondernemers die willen inspelen op de snel groeiende markt van plantaardige eiwitten genieten al een aantal jaren steun van verschillende provincies en Regionale Ontwikkelings Maatschappijen (ROMs). Die wordt met deze samenwerking alleen nog maar groter. The Protein Cluster (www.theproteincluster.com), het bedrijvennetwerk dat de provincies Gelderland en Overijssel in 2017 samen met Oost NL en Foodvalley NL startten, telt al 65 leden. Nu ook Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland zich verbinden aan The Protein Cluster kunnen nog veel meer bedrijven rekenen op actieve ondersteuning.

Samenwerking over provinciegrenzen heen

“We brengen ondernemers uit verschillende provincies met complementaire ambities, netwerken, producten en faciliteiten, bij elkaar. En we begeleiden hen bij het ontwikkelen van een business-model. Telers, verwerkers en eindaanbieders bijvoorbeeld, en producenten en fooddesigners,” illustreert Willemsen. “De eiwittransitie stopt niet bij de grens van een provincie of een land. Deze samenwerking is daarom een mooie, nieuwe stap in de ontwikkeling van het eiwittransitie-ecosysteem dat we in gedachten hebben.”

foodvalley.nl

Bron: Foodvalley NL