Onthulling nieuwe antivirale (wand)panelen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Onthulling nieuwe antivirale (wand)panelen

  • 18 augustus 2020

‘Wandbekleding en scheidingswanden die anti-bacteriëel én anti-viraal zijn; geloof je het zelf? Oh, ze bestaan al… Dat zal wel flink wat kosten dan! Valt mee zeg je. Vertel ‘ns dan…’

Sealwise WCB, want zo heet het materiaal, heeft een aantal bijzondere eigenschappen, waarvan de absolute waterdichtheid en de anti-bacteriële en anti-virale wel de meest opzienbarende zijn. In de voedingsindustrie zeer belangrijke pluspunten.
De panelen zijn grotendeels gemaakt van gerecycled PVC, na gebruik 100% recyclebaar en daarmee volledig circulair.

De schrik van elke bacterie en virus

Om besmetting met schadelijke bacteriën en virussen te voorkomen past Sealwise WCB de Biomaster®-methode toe. Deze gepatenteerde gesloten cel-technologie, waarbij miljoenen minuscule blaasjes worden samengesmolten, garandeert absolute waterdichtheid. Het werkt op basis van zilverionen, die door en door in het materiaal verwerkt zijn. Dit voorkomt dat bacteriën en virussen kunnen groeien, energie produceren of repliceren, waardoor ze afsterven. Het is bewezen dat het materiaal de groei van bacteriën met 99,9% en zoals recent ontdekt virusgroei met 99,8% reduceert.

Wetenschappelijk bewezen

Een gerenommeerd laboratorium in Engeland toonde aan dat het betavirus van COVID 19, aangebracht op Sealwise, al na twee uur vrijwel compleet was verdwenen. Ook andere virussen zijn erop getest, waaronder influenza, mazelen, knokkelkoorts en SARS-virussen. ,,Sealwise is het enige plaatmateriaal met deze uitzonderlijk hoge score,” vertelt Ernest Conradi, manager Sealwise Nederland. ,,Bedenk dat virussen in de voedingsindustrie op een veelgebruikt materiaal als rvs wel 72 uur kunnen overleven.”

,,Voedselveiligheid staat op nummer 1 bij foodproducerende bedrijven. Contaminatie moet tot een absoluut minimum beperkt worden."

Zekerheid in hygiëne

,,Met deze panelen creëer je de best mogelijke beschermende hygiënische wanden. De platen zijn eenvoudig over bestaande (tegel)wanden heen te plaatsen en ze zijn enorm slijtvast. Schoonmaken van de wanden gaat sneller, eenvoudiger en grondiger," aldus Ernest. ,,Dankzij de lange levensduur, en minimaal onderhoud, bieden ze een uitstekend rendement op de investering. Mocht er onverhoopt toch een kras of gat in ontstaan? Dan is dat eenvoudig zelf te repareren met warmte, bijvoorbeeld met een föhn of speciaal strijkijzer.”

Dit zijn slechts 7 eigenschappen:

  • Anti-viraal
  • Anti-bacterieel
  • Absoluut waterdicht
  • Sneller en grondiger schoon te maken
  • Eenvoudig zelf te repareren
  • Kostenbesparend door lange levensduur
  • Snel te plaatsen over bestaande wanden heen

Er zijn er nog meer, hou de site en de nieuwsbrief in de gaten, volgende week meer!

Kun je niet zolang wachten?

Ga dan naar: www.sealwise.nl/voedingsindustrie
Lees ook het volgende artikel: Baanbrekende innovatie in wandpanelen

Bron: ©Sealwise