Ojah lanceert plantaardige varkenshaas
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Ojah lanceert plantaardige varkenshaas

  • 07 juni 2022

In het Gelderse Ochten, onder de rook van de Nederlandse Foodvalley, is er afgelopen drie jaar met veel toewijding gewerkt aan een plantaardige ‘varkenshaas’.

Sander Meeuws – Product Ontwikkelaar bij Ojah: “We hebben ons gefocust op het ontwikkelen van nieuwe producten gebaseerd op de bekende Plenti® soja structuur. Dit heeft geresulteerd in een reeks nieuwe producten met in de absolute hoofdrol: de 100% plantaardige ‘varkenshaas’! De fijne textuur, het sappige karakter en gebalanceerde smaak zorgen voor een spectaculaire lancering binnen de plantaardige markt. Het product voelt, ruikt en bakt vergelijkbaar met de vleesvariant.”

Plenti® ProFiber™: ‘The Plant - Based Connector’

De ‘varkenshaas’ is ontwikkeld op basis van Plenti® ProFiber™. Dit is een soja eiwitvezel geproduceerd met behulp van het unieke ‘High Moisture Extrusion (HME)’ proces van Ojah. In dit proces wordt plantaardig eiwit gemengd met water. Vervolgens wordt door middel van een combinatie van wrijving en afschuiving een vervezeling in het eindproduct verkregen. De glutenvrije eiwitvezels staan bekend om hun unieke niet-homogene structuur en het verbindende vermogen van plantaardige grondstoffen.

Ojah.nl

Bron: Ojah