Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
In het Gelderse Ochten, onder de rook van de Nederlandse Foodvalley, is er afgelopen drie jaar met veel toewijding gewerkt aan een plantaardige ‘varkenshaas’.
Sander Meeuws – Product Ontwikkelaar bij Ojah: “We hebben ons gefocust op het ontwikkelen van nieuwe producten gebaseerd op de bekende Plenti® soja structuur. Dit heeft geresulteerd in een reeks nieuwe producten met in de absolute hoofdrol: de 100% plantaardige ‘varkenshaas’! De fijne textuur, het sappige karakter en gebalanceerde smaak zorgen voor een spectaculaire lancering binnen de plantaardige markt. Het product voelt, ruikt en bakt vergelijkbaar met de vleesvariant.”
De ‘varkenshaas’ is ontwikkeld op basis van Plenti® ProFiber™. Dit is een soja eiwitvezel geproduceerd met behulp van het unieke ‘High Moisture Extrusion (HME)’ proces van Ojah. In dit proces wordt plantaardig eiwit gemengd met water. Vervolgens wordt door middel van een combinatie van wrijving en afschuiving een vervezeling in het eindproduct verkregen. De glutenvrije eiwitvezels staan bekend om hun unieke niet-homogene structuur en het verbindende vermogen van plantaardige grondstoffen.
Bron: Ojah
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec