Nutri-Score wordt in de eerste helft van 2022 ingevoerd
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nutri-Score wordt in de eerste helft van 2022 ingevoerd

  • 19 januari 2022

Nederlandse voedselproducenten mogen naar verwachting in de eerste helft van 2022 Nutri-Score als logo gebruiken. Het logo is dan ook geschikt voor online gebruik. Bijvoorbeeld in webwinkels die voedingsmiddelen aanbieden, aldus het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Gebruik voedselkeuzelogo door producenten

Is het voedselkeuzelogo Nutri-Score in 2022 beschikbaar in Nederland? Dan adviseert de overheid de voedselproducenten over de regels van onder andere het aanmelden van het voedselkeuzelogo en hoe het logo toe te passen op de verpakkingen.

Als een voedselproducent Nutri-Score op zijn producten zet, dan moet hij op al zijn producten het logo plaatsen. Het is niet mogelijk voor een producent om Nutri-Score op slechts een deel van het productaanbod te plaatsen. 

1 erkend logo

Voedselproducenten hoeven Nutri-Score niet te gebruiken als ze dat niet willen. Wel is het zo dat alleen Nutri-Score straks een erkend voedselkeuzelogo is voor Nederlandse voedselproducenten. Andere voedselkeuzelogo’s over gezonde voeding mogen Nederlandse producenten niet op Nederlandse verpakkingen plaatsen.

Rijksoverheid.nl

Bron: Nutri-Score