Nutri-Pact: Fevia & Comeos voor Gezondere Voeding!
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nutri-pact: Fevia en Comeos voor gezonde voedselkeuzes

  • 13 oktober 2023

Het voedingslandschap ondergaat een transformatie. Fevia en Comeos, twee prominente federaties uit België, bundelen hun krachten om de weg naar gezondere voedingskeuzes te verwezenlijken. In een tijd waarin overgewicht en obesitas centraal staan in maatschappelijke discussies, is hun ‘Nutri-Pact: een Coalitie voor Beter Eten’ een welkome interventie.

Gebaseerd op het succes van hun vorige samenwerking, het Convenant Evenwichtige Voeding, streeft deze coalitie ernaar om de nutritionele waarde van voedingsproducten verder te optimaliseren. Hierbij ligt de focus op het introduceren van meer volkoren granen, groenten, fruit, peulvruchten, noten en zaden in hun producten. Tegelijkertijd zetten ze in op het verminderen van suiker- en zoutgehaltes en het verhogen van vezels. Wetenschappelijke rapporten, zoals Nutri-Track en EUREMO, zullen als basis dienen voor deze productherzieningen.

Consumenten stimuleren om gezondere voedingskeuzes te maken

Maar het gaat niet alleen om productaanpassingen. Fevia en Comeos willen de consument actief betrekken bij het maken van gezondere keuzes. Dit doen ze onder andere door het opzetten van een 'nudging'-project, waarbij gezondere keuzes subtiel in de spotlight worden gezet in winkelomgevingen. Daarnaast moedigen ze hun leden aan om gezondere voedingsopties in hun marketing te benadrukken en transparantie te bieden met betrekking tot de voedingswaarde van hun producten.

4 voorstellen

De federaties erkennen echter dat samenwerking met andere sectoren en de overheid cruciaal is. Hun vier concrete samenwerkingsvoorstellen variëren van regelmatige voedselconsumptieonderzoeken tot sensibiliseringscampagnes gericht op gezondere voedingspatronen.

De weg naar een gezondere toekomst wordt niet alleen door de voedingsindustrie bepaald. Het vraagt om een geïntegreerde aanpak waarbij voeding, beweging, slaap en stressmanagement centraal staan. Met het Nutri-Pact streven Fevia en Comeos ernaar een antwoord te bieden op de uitdagingen in het huidige voedingslandschap en een duurzame impact te realiseren. Het is een beweging waar elke voedingsprofessional en -liefhebber kennis van zou moeten nemen.

Fevia.be

Bron: Fevia