Nutreco opent eerste fabriek voor celvoeding kweekvlees
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nutreco opent eerste fabriek voor celvoeding kweekvlees

  • 01 augustus 2024

Nutreco heeft op 29 juli de voltooiing aangekondigd van de eerste productiefaciliteit ter wereld voor celvoeding in Boxmeer. Deze nieuwe fabriek is specifiek gebouwd voor de productie van poeders die dienen als voedingsstoffen voor kweekvleesproducten. Hiermee zet Nutreco een belangrijke stap in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de voedselindustrie.

De nieuwe fabriek in Boxmeer richt zich volledig op de productie van celvoeding, wat essentieel is voor de groei van de kweekvleesindustrie. Het team ter plaatse heeft al de eerste commerciële batch van 50 kilogram geproduceerd en er zijn plannen om wekelijks honderden kilo’s te produceren. Hoewel dit nog maar een klein deel is van de negen miljard kilo aan producten die Nutreco jaarlijks produceert, biedt deze ontwikkeling veel potentieel om verder op te schalen.

Nutreco's bijdrage aan voedselzekerheid

Nutreco ziet de productie van celvoeding als een belangrijke bijdrage aan de wereldwijde voedselzekerheid. Volgens Susanne Wiegel, hoofd van het Alternative Protein Program, is een van de grootste uitdagingen binnen de celgekweekte proteïne-industrie het vinden van een kostenefficiënte en duurzame manier om proteïnecellen te voeden op grote schaal. Nutreco wil hierin een leidende rol spelen en streeft ernaar een betrouwbare leverancier en oplossingenpartner te worden voor deze opkomende industrie.

Met de voltooiing van deze fabriek toont Nutreco zijn vastberadenheid om bij te dragen aan de groei van de kweekvleesindustrie, en daarmee aan de voedselvoorziening voor de toekomst.

Nutreco.com

Bron: Nutreco