Nijsen en Insect Engineers sluiten zich aan bij Insect Valley Europe
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nijsen en Insect Engineers sluiten zich aan bij Insect Valley Europe

  • 18 juli 2024

Nijsen en Insect Engineers, vooraanstaande spelers in de insectenteelt en eiwittransitie, sluiten zich aan bij Insect Valley Europe (IVE). Dit initiatief, ondersteund door Brightlands Campus Greenport Venlo, Provincie Limburg en Gezondste Regio, bevordert duurzame insectenteelt in Zuidoost-Nederland. De samenwerking markeert een belangrijke stap richting duurzame eiwitproductie en versterkt de regio als innovatief landbouwcentrum.

Alternatief voor intensieve veehouderij

Noord-Limburg staat bekend als de 'Gezondste Regio' met een sterke agrarische sector. Echter, de intensieve veehouderij brengt milieu-uitdagingen met zich mee, zoals hoge stikstof- en CO2-uitstoot. Insecten bieden een duurzaam alternatief voor dierlijke eiwitten. Ze kunnen gevoed worden met lokale reststromen, hebben een hogere voerconversie en een lagere uitstoot van broeikasgassen en ammoniak dan traditionele veehouderij. Daarnaast kunnen insecten verwerkt worden tot hoogwaardige producten voor de diervoeder-, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

Insectenteelt als toekomst

De toekomstvisie is dat insectenteelt een cruciale rol speelt in het sluiten van voedselketens. Het combineren van reststromen, technologie en afzetmogelijkheden op een manier die past bij de regionale context en wetgeving, vereist uitgebreide kennis en ervaring. Hoogwaardige technologische kennis en middelen zijn essentieel om zowel op korte als lange termijn hieraan bij te dragen. Met Nijsen en Insect Engineers aan boord versterkt Insect Valley Europe haar rol als innovatief platform in de insectensector. Deze samenwerking stimuleert regionale partnerschappen en investeringen in onderzoek, wat resulteert in duurzame teeltconcepten die de eiwittransitie en landbouwverduurzaming bevorderen.

Expertises bundelen

"We zijn trots om Nijsen en Insect Engineers te verwelkomen bij Insect Valley Europe," zegt Willem van Hoof, Business Development Manager van IVE. "Hun expertise en innovatiedrang versterken onze gezamenlijke missie om de insectensector verder te ontwikkelen en te verduurzamen." Insect Valley Europe zal blijven werken aan het faciliteren van samenwerkingen en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven die bijdragen aan een duurzame toekomst. De toevoeging van Nijsen en Insect Engineers is een belangrijke stap richting een innovatieve en duurzame eiwitproductie.

Brightlands.com

Beeld: ©Midjourney

Bron: Brightlands