Nieuwe fritesfabriek Agristo in Noord-Frankrijk
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwe fritesfabriek Agristo in Noord-Frankrijk

  • 29 augustus 2023

De Belgische frietproducent Agristo neemt de voormalige fabriekslocatie van suikergroep Tereos in het Noord-Franse Escaudoeuvres over. Met een investering van 350 miljoen euro lanceert Agristo vanaf 2027 een aardappelverwerkingsfabriek, wat volgens het Franse ministerie van Industrie 350 directe banen oplevert. Voordat Agristo de site overnam, bood deze werk aan 123 mensen.

De Franse minister van Industrie, Roland Lescure, bracht onlangs een bezoek aan de locatie en besprak de opstart van de productie voor het tweede semester van 2027. Hannelore Raes, co-ceo van Agristo, benadrukt de historische waarde van de 150 jaar oude site in de agro-voedingsindustrie. Ze plant een voortzetting van deze rijke traditie in een moderne, duurzame setting en wil samenwerken met Franse aardappeltelers.

Voor Agristo vormt Frankrijk een cruciale markt. De Noord-Franse regio, bekend om zijn uitstekende aardappelteeltmogelijkheden, en de strategische ligging nabij Cambrai en het toekomstige kanaal Seine-Nord, bieden volop kansen. Agristo ziet sterke synergieën met zijn bestaande Belgische locaties in Wielsbeke, Harelbeke en Nazareth.

Sinds de oprichting in 1986 heeft Agristo zich gevestigd in België, Nederland en India, met een specifieke productielocatie in Tilburg. Met een indrukwekkende jaaromzet van bijna 900 miljoen euro, stelt het bedrijf momenteel ongeveer 1200 mensen te werk.

Bron: Landbouwleven.be

Bron: ©Envato Elements/ozaiachin