Nieuwe cao voor werknemers AGF industrie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwe cao voor werknemers AGF industrie

  • 08 juli 2021

De werknemers in de groenten- en fruitverwerkende industrie hebben een nieuwe cao. De vakbondsleden (CNV Vakmensen en FNV Voedingsindustrie) hebben het cao-eindbod van de werkgevers met een ruime meerderheid geaccepteerd.

De cao geldt voor ongeveer 3.000 werknemers bij in totaal zo’n 50 bedrijven in de sector, met daaronder bekende namen als HAK, Coroos en Heinz.

Tweejarige cao

Het gaat om een tweejarige cao, van 1 juli 2021 tot 1 juli 2023. Gedurende de looptijd gaan de lonen in twee stappen omhoog: 2,25% per 1 oktober 2021 en 2,25% per 1 oktober 2022. Hoewel niet alle wensen van de leden zijn verzilverd, zijn de vakbondsonderhandelaars toch redelijk positief over de afloop.

Ellen Jonker, onderhandelaar CNV Vakmensen: “Er is ruime steun van onze leden voor deze afspraken. De lonen gaan in twee jaar tijd met 4,5% omhoog, dat geeft duidelijkheid. We hebben ook een goede afspraak gemaakt voor werknemers die mantelzorg verlenen. Werkgevers staan hiervoor open. Het doel is uiteindelijk te voorkomen dat werknemers overbelast raken en ziek uitvallen. Want dan zijn we verder van huis.”

cnvvakmensen.nl

Bron: CNV Vakmensen