Gosschalk steeds verder in de problemen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Gosschalk steeds verder in de problemen

  • 06 juli 2021

De slachtcapaciteit komt niet in de problemen ondanks de tijdelijke sluiting van slachterij Gosschalk. Dat zeggen de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV). Het vee wordt nu ondergebracht bij de 5 grootste slachthuizen van het land. 

Volgens Helena Janssen, woordvoerder van de POV, gaat het om slachthuizen door heel Nederland. ,,We weten dat het vee op andere plekken terecht kan om geslacht te worden: bij Vion, Westfort, Van Rooi, Compaxo en de PALI Group.“ Die bedrijven bezitten de grootste slachthuizen van het land. 

Gosschalk is één van de grotere slachterijen in Nederland. In Epe worden normaliter dagelijks 5000 varkens en 600 tot 900 runderen geslacht, voor zowel het binnen- als buitenland. De vorige week gepubliceerde undercoverbeelden van dierenrechtenorganisatie Varkens in Nood brengen een domino-effect teweeg. Een aantal afnemers van Gosschalk, zoals McDonald‘s, Boni, Albert Heijn en Jumbo, stopt met de verkoop van vlees van het familiebedrijf. De beelden van de wrede dierenmishandelingen schoten ook bij hen in het verkeerde keelgat. 

Verbeterplan

Het kan wel eens lang duren voordat Gosschalk de deuren weer mag openen. Het slachthuis mag de werkzaamheden namelijk pas weer hervatten zodra er een gedegen verbeterplan op tafel ligt. Daaruit moet onder meer blijken dat de wijze van leidinggeven voorkomt dat medewerkers opnieuw in de fout gaan. Ook moet het personeel over de juiste opleidingspapieren beschikken.

Bron: Diverse media