Revolutie in voeding: Diervrije zuiveleiwitten veilig en duurzaam geproduceerd
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuw onderzoek naar diervrije zuivelei­witten

  • 25 juli 2023

Onlangs is het project SAFERMENT van start gegaan, in dit project wordt gekeken naar de productie van zuiveleiwitten zonder het gebruik van dieren. Met behulp van precisiefermentatie-technologie worden micro-organismen genetisch aangepast om hoogwaardige ingrediënten te produceren, voorheen alleen verkregen uit dierlijke bronnen. 

Het doel? Een veilige en duurzame eiwittransitie, waarin diervrije eiwitten de hoofdrol spelen. Onderzoeksinstituten en industriële partners bundelen hun krachten om dit 4-jarige project onder de vlag van Wageningen Food Safety Research te realiseren.

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid staat centraal in SAFERMENT. Van fabriek tot consument wordt de hele productieketen van diervrije zuiveleiwitten grondig onderzocht, met speciale aandacht voor allergene eigenschappen en biochemische verschillen met dierlijke eiwitten. Het project identificeert en beperkt mogelijke voedselveiligheidsrisico's in nieuwe productieprocessen en peilt tevens de acceptatie van consumenten voor deze diervrije eiwitbronnen, geproduceerd met precisiefermentatie.

In samenwerking met toonaangevende bedrijven en instituten, ondersteund door de Nederlandse Topsector Agri & Food, vertegenwoordigt SAFERMENT een opwindende stap richting een toekomst waarin diervrije zuiveleiwitten de norm worden – veilig, duurzaam en met behoud van kwaliteit!

Wur.nl

Bron: WUR