Nederlandse vleesprijzen in top vijf Europa
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nederlandse vleesprijzen in top vijf Europa

  • 25 augustus 2020

Het verschil tussen vleesprijzen binnen de Europese Unie over 2019 is bijzonder groot. Nederland staat met de vleesprijzen in de top vijf van Europa. Dit blijkt uit een onderzoek van het Europese statistische bureau.

Het Europese statistische bureau heeft de prijsniveaus van alle Europese landen met elkaar vergeleken en deze naast de gemiddelde prijsindex van de EU (100) gelegd. Uit dit onderzoek blijkt dat de vleesprijzen het hoogst waren in Oostenrijk (145) en Luxemburg (141), gevolgd door Frankrijk (131), Nederland (127), België (125) en Finland (124).

De laagste prijsniveaus voor vlees in 2019 waren in Polen en Roemenië (beide met een prijsindex van 63), gevolgd door Bulgarije (66) en Litouwen (71).

De categorieën vlees waarop deze statistieken betrekking hebben omvatten rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, schapen- en geitenvlees, gevogelte en eetbaar slachtafval, delicatessen en andere vleesbereidingen.

Vleesprijs Zwitserland

In het onderzoek van Eurostat zijn ook de vleesprijzen van Zwitserland, IJsland, Noorwegen en Engeland meegenomen. Zwitserland steekt met kop en schouders boven alle andere landen uit met een prijsindex die bijna anderhalf keer zoveel is als het Europese gemiddelde. 

Eurostat

Bron: Eurostat