Boermarke gaat plantaardige kaas produceren
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Boermarke gaat plantaardige kaas produceren

  • 21 augustus 2020

Door de grote vraag naar plantaardige alternatieven voor kaas bouwt Boermarke uit Enschede een geheel nieuwe productielijn voor plantaardige kazen. In het eerste kwartaal van 2021 gaat Boermarke dagelijks meer dan 10 ton plantaardige kaas produceren. Deze kaas is niet te onderscheiden van reguliere kaas qua smaak, textuur, kleur en geur.

Productontwikkelaar Emmy Bekhuis: “Na een lange tijd van marktonderzoek en ontwikkeling hebben we nu diverse producten ontwikkeld die voldoen aan de snel stijgende vraag naar een plantaardig alternatief op traditionele kaas. Niet alleen hebben we vervangers voor traditionele Nederlandse kazen ontwikkeld, ook zijn er feta- en mozzarella style kazen ontwikkeld. En nog steeds gaat de productontwikkeling door op basis van marktvraag naar vervangers van andere kaasvarianten.”

Stijgende vraag naar plantaardige kaas

De komende weken worden de eerste machines voor de productie, rijping en verwerking van plantaardige kaas geïnstalleerd in de fabriek in Enschede. Een ruime opstelling zorgt ervoor dat er snel kan worden opgeschaald bij een stijgende vraag vanuit de markt naar plantaardige kaas. De kaas kan in verschillende vormen worden geleverd: van plakjes en blokjes tot geraspte kaas en complete horeca blokken. Zowel voor de retail- als de industrie markt kan Boermarke een passend product leveren. Van fancy eigen merk tot private label.

Boermarke.eu

Bron: Boermarke