Nederland Vleesland deelt eerlijk verhaal vleesproductie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nederland Vleesland deelt eerlijk verhaal vleespro­ductie

  • 29 augustus 2022

De vleessector heeft de aftrap gegeven voor de maatschappelijke dialoog onder de noemer ‘Nederland Vleesland, waar smaken verschillen’. Met de lancering van Nederland Vleesland treden zes partners in de vleesketen samen en proactief naar buiten.

Nederland Vleesland informeert over vlees en de productie daarvan. De site omvat eigen verhalen uit de sector en verstrekt feiten en cijfers over de vleesketen en over de vleesconsumptie. De initiatiefnemers willen de beeldvorming waar nodig bijstellen en misvattingen zo mogelijk wegnemen. En gaan graag het gesprek aan.

Thema’s zoals 'Smaak’, ‘Gezondheid’, ‘Respect voor dieren’ en ‘Duurzaamheid’ worden belicht en bezoekers vinden informatie over voedingswaarde, omgang met dieren en over het milieu. Onder het kopje ‘Wat voor vleeseter ben jij?’ herkent de bezoeker zichzelf als vleeseter in de profielen. Want zeker ook bij vlees geldt: ‘smaken verschillen’

Nederland Vleesland is een initiatief van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK), Vlees.nl, Stichting Voorlichting Varkensketen, Vleeschwaar, Vee & Logistiek Nederland en The Pig Story. 

nederlandvleesland.nl

Bron: Nederland Vleesland