Nature’s Pride zet in op CO2-reductie en betere hygiëne
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nature’s Pride zet in op CO2-reductie en betere hygiëne

  • 09 oktober 2024

Nature’s Pride en Berries Pride hebben samen met hun telers ACP uit Peru en ZZ2 uit Zuid-Afrika een ambitieus project opgezet om CO2-uitstoot te verminderen en de toegang tot water en hygiëne (WASH) te verbeteren. Deze samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) benadrukt de focus van Nature’s Pride op duurzame landbouw in de productie van avocado’s en blauwe bessen.

Initiatieven voor duurzame productie

Binnen dit meerjarige project worden maatregelen genomen om de impact op het milieu te beperken. Telers zetten in op het gebruik van natuurlijke compost en energiezuinig transport. Daarnaast zijn er plannen om drinkpunten en sanitaire voorzieningen op het terrein van de telers te verbeteren. Deze initiatieven dragen niet alleen bij aan betere arbeidsomstandigheden, maar ook aan een duurzamer productieproces.

Kennis delen voor een bredere impact

De resultaten van dit project zullen niet alleen ten goede komen aan de deelnemende bedrijven, maar ook gedeeld worden met andere telers. Hierdoor kan het succes van de initiatieven worden opgeschaald naar andere regio’s en producten. Het uiteindelijke doel is om samen met de hele sector te werken aan een duurzame toekomst, waarbij zorg voor mens en natuur centraal staat.

Naturespride.eu

Bron: Nature's Pride