Mosa Meat organiseert eerste proeverij van gekweekt rundvlees
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Mosa Meat organiseert eerste proeverij van gekweekt rundvlees

  • 26 juli 2024

De Nederlandse pionier in gekweekt vlees, Mosa Meat, heeft de eerste officiële proeverij van hun Mosa Burger georganiseerd. Dit is de eerste keer dat een product van gekweekt rundvlees werd geproefd in de EU sinds de invoering van een ‘gedragscode’ in 2023. Deze code maakt proeverijen van gekweekte voedingsmiddelen onder gecontroleerde omstandigheden mogelijk voordat een EU-brede verkoopgoedkeuring is verkregen. Onder de deelnemers bevonden zich Nederlandse veehouders, voedselontwikkelaars en vertegenwoordigers uit de industrie die hun feedback gaven aan Mosa Meat.

Doelen en verwachtingen van de proeverij

Het belangrijkste doel van deze proeverij was het beoordelen van de marktklaarheid van het product en het verzamelen van feedback van culinaire experts. Mosa Meat wil hiermee hun product verder verbeteren op basis van deze waardevolle input. CEO Maarten Bosch benadrukte de unieke gelegenheid om de burgers te delen met experts buiten het bedrijf. Hij lichtte toe dat de eerste proeverij specifiek gericht was op het evalueren van de potentie van gekweekt rundervet als ingrediënt in combinatie met plantaardige ingrediënten. Dit vet is cruciaal voor de smaak, aroma's en textuur van rundvlees. Bosch gaf aan dat het gekweekte vet een zeer positieve impact heeft op de productkwaliteit.

Feedback en verdere ontwikkeling

Deelnemers aan de proeverij waren enthousiast over de smaak en textuur van de Mosa Burger. Een van hen zei: “De burger smaakte echt naar vlees. Meestal eet ik geen vlees, maar ik mis de smaak en dit zou een manier kunnen zijn om het weer aan mijn dieet toe te voegen.” Een andere proefpersoon voegde toe: “Ik vond de burger heerlijk. Hij was sappig en mals.”

De proeverijen werden georganiseerd na de opening en succesvolle start van de productie in de opschalingsfaciliteit van Mosa Meat. Dit volgt op het behalen van de B Corp-status vorig jaar en het ophalen van meer dan €40 miljoen aan nieuwe financiering dit jaar.

Mosameat.com

Bron: Mosa Meat