Microalgen als voedsel van morgen: Phycom krijgt financiële boost
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Microalgen als voedsel van morgen: Phycom krijgt financiële boost

  • 07 september 2023

Phycom heeft onlangs een investering van €9 miljoen gekregen om de productie van topkwaliteit microalgen op industriële schaal te verzekeren. Deze microalgen producent in Veenendaal ziet deze financiering als een erkenning van de rol van microalgen in de toekomst van voeding voor zowel mensen als dieren.

Betrokken partijen erkennen de technologie van Phycom als uniek en duurzaam, en geloven dat microalgen essentieel zijn voor de voedseltransitie. Ruud Peerbooms van Corbion Algae Ingredients benadrukt de kracht van algenfermentatie en de samenwerking met Phycom voor innovatie. Boudewijn Poelmann van Phase2.earth ziet microalgen als een sleutelingrediënt voor toekomstige voeding, terwijl Daan Meijer van Invest-NL Phycom prijst om hun technologie en impact op een duurzaam voedselsysteem.

Eelco Benink van Invest International stelt dat investeren in Phycom aansluit bij hun AgriFood-strategie, die helpt bij het realiseren van de SDGs en het scheppen van banen in Nederland. Hierdoor kan Phycom internationaal groeien.

Naast nieuwe investeerders, kreeg Phycom ook steun van bestaande aandeelhouders. Met deze investering zal het bedrijf uitbreiden, nieuwe bestuursleden aantrekken, marketing intensiveren en technologische ontwikkeling financieren.

Phycom.eu

Bron: Phycom