Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
mEATquality is een nieuw Europees project, dat gaat werken aan alle aspecten van de productie van varkens- en vleeskuikenvlees. De belangrijkste ambitie van mEATquality is om consumenten van betere kwaliteit vlees te voorzien en de dieren een beter welzijn te bieden. Een belangrijke vraag daarin is of de smaak van het vlees verschilt per houderijsysteem. Wageningen University & Research is coördinator van dit onderzoek.
Het doel is onderzoeken of de smaak van pluimvee- en varkensvlees in extensieve houderijsystemen verschilt van vlees van intensieve houderijsystemen, bijvoorbeeld doordat dieren meer bewegingsruimte hebben of ander voer krijgen. Daarnaast is een belangrijk doel om milieu impact te verkleinen en economische duurzaamheid te vergroten door de gehele keten.
mEATquality wordt gesubsidieerd door de Europese Commissie binnen het Horizon 2020 Onderzoek en innovatieprogramma. Het mEATquality project ging in oktober 2021 van start en focust op onderzoek naar kwaliteit, veiligheid en authenticiteit van vlees als onderdeel van de ‘Farm to Fork’ strategie van de EU.
Bron: Wageningen University & Research
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec