mEATquality onderzoekt of smaken verschillen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

mEATquality onderzoekt of smaken verschillen

  • 17 maart 2022

mEATquality is een nieuw Europees project, dat gaat werken aan alle aspecten van de productie van varkens- en vleeskuikenvlees. De belangrijkste ambitie van mEATquality is om consumenten van betere kwaliteit vlees te voorzien en de dieren een beter welzijn te bieden. Een belangrijke vraag daarin is of de smaak van het vlees verschilt per houderijsysteem. Wageningen University & Research is coördinator van dit onderzoek.

Het doel is onderzoeken of de smaak van pluimvee- en varkensvlees in extensieve houderijsystemen verschilt van vlees van intensieve houderijsystemen, bijvoorbeeld doordat dieren meer bewegingsruimte hebben of ander voer krijgen. Daarnaast is een belangrijk doel om milieu impact te verkleinen en economische duurzaamheid te vergroten door de gehele keten.

Europees project

mEATquality wordt gesubsidieerd door de Europese Commissie binnen het Horizon 2020 Onderzoek en innovatieprogramma. Het mEATquality project ging in oktober 2021 van start en focust op onderzoek naar kwaliteit, veiligheid en authenticiteit van vlees als onderdeel van de ‘Farm to Fork’ strategie van de EU.

Wur.nl

Bron: Wageningen University & Research