Mealprep.nl: revolutionair gezond maaltijdplatform gelanceerd
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Mealprep.nl lanceert het eerste gezonde maaltijd­platform

  • 03 oktober 2023

Gezondheid en gemak, twee elementen die soms moeilijk te combineren zijn in de hectische wereld van vandaag. Maar daar brengt het gloednieuwe Nederlandse platform, Mealprep.nl, verandering in. De site is officieel gelanceerd en biedt een innovatieve oplossing voor wie op zoek is naar eiwitrijke, gezonde maaltijden zonder het gedoe van zelf koken.

Wat onderscheidt Mealprep.nl? In samenwerking met verschillende hoogwaardige keukens presenteren ze een divers scala aan gezonde maaltijden, met meer dan 500 opties! De samenwerking met deze keukens heeft als doel gezonde voeding toegankelijker te maken voor iedereen. Binnenkort lanceren ze ook een app voor zowel iOS als Android, die het bestellen en beheren van gezonde maaltijden nog eenvoudiger maakt.

"Gezond eten hoeft niet complex of duur te zijn," zegt Jwan, de oprichter van het platform. Hij gelooft dat deze service kan bijdragen aan een gezonder Nederland door gezonde voeding voor iedereen bereikbaar te maken.

De groeiende trend van Meal Prep in Nederland en wereldwijd

De behoefte aan dergelijke diensten is overduidelijk. Uit onderzoek van het FoodService Instituut Nederland (FSIN) blijkt een sterke groei in de markt voor kant-en-klare maaltijden en bezorging. In 2022 zei de helft van de Nederlanders minstens eenmaal per week niet te willen koken, een sterke stijging ten opzichte van twee jaar eerder. De prognose voor 2030 is dat gemaksvoeding een marktwaarde zal hebben van €27,5 miljard van de totale voedingsuitgaven.

Bijzonder is dat de vraag naar deze gemaksvoeding vooral wordt gedreven door de jongere generaties, zoals millennials en generatie Z, die tegen 2030 bijna de helft van de volwassen bevolking zullen uitmaken.

Gezond alternatief voor junkfoodbezorging

Maar waar veel maaltijdbezorgapps een overvloed aan junkfood bieden, vult Mealprep.nl een belangrijke leemte. Ze zetten gezondheid voorop en bieden consumenten de mogelijkheid om transparantie te hebben over wat ze eten. Geen onduidelijke voedingswaarden meer, maar bewust genieten van elke hap.

Met Mealprep.nl is de toekomst van gezonde maaltijdbezorging nu. Het is een welkome vernieuwing voor iedereen die zowel zijn gezondheid als zijn tijd waardeert.

Mealprep.nl

Bron: Mealprep