McDonald's & FrieslandCampina: Koplopers in Duurzame Zuivel
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

McDonald's en Friesland­Campina: Voorop in duurzame zuivel

  • 18 oktober 2023

In een tijd waar klimaatverandering steeds zichtbaarder wordt, nemen twee titanen in de voedselindustrie, McDonald's en FrieslandCampina, het voortouw. Samen hebben ze een ambitieus plan geïntroduceerd om de uitstoot van broeikasgassen in de zuivelketen significant te verminderen.

Deze samenwerking is niet nieuw. Al meer dan drie decennia werken deze bedrijven samen, waarbij FrieslandCampina een sleutelrol heeft gespeeld in het leveren van zuivelproducten voor populaire McDonald's-producten zoals de McFlurry en Valess vleesvervangers. Maar nu heeft deze samenwerking een hernieuwde focus en een diepere missie gekregen: de klimaatverandering te lijf gaan door de zuivelproductie duurzamer te maken.

Reductie uitstoot

Het doel? Een reductie van 14% in de uitstoot van broeikasgassen in 2025, vergeleken met de cijfers van 2019. Deze doelstelling is slechts een stap in een veel langer traject naar een duurzamere toekomst. Beide bedrijven willen als pioniers fungeren en andere bedrijven in de sector inspireren om hun voorbeeld te volgen.

Samenwerking

Joost Elshof van McDonald’s benadrukt het belang van samenwerking in de strijd tegen klimaatverandering. Hij ziet deze samenwerking als een mijlpaal in de reis van McDonald's naar netto nul emissies tegen 2050. Ook Roger Loo van FrieslandCampina bevestigt het belang van samenwerking en de cruciale rol van melkveehouders in deze transitie naar duurzaamheid.

KringloopWijzer

Maar wat maakt deze samenwerking uniek? Een datagedreven aanpak. De monitoringtool KringloopWijzer biedt inzicht in klimaat en biodiversiteit. Hierdoor kan FrieslandCampina melkveehouders belonen voor hun duurzame inspanningen, zoals het gebruik van voer met een lagere CO2-voetafdruk en innovaties die de methaanuitstoot verminderen.

Deze gezamenlijke inzet van McDonald’s en FrieslandCampina is meer dan alleen maar een partnerschap; het is een blauwdruk voor een duurzamere toekomst in de voedselindustrie.

Frieslandcampina.com

Bron: FrieslandCampina