McCain Foods opent ultramoderne fabriek in Rilland
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

McCain Foods opent ultramoderne fabriek in Rilland

  • 13 juli 2023

McCain Foods Limited opende op 13 juli een ultramoderne productiefaciliteit in Rilland, Zeeland. De nieuwe fabriek voegt de divisie bereide hapjes en snacks toe aan het productienetwerk van McCain op het Europese vasteland. De faciliteit verhoogt de productiecapaciteit en versnelt de groei van diepvriesgroentehapjes op de Europese en internationale markten.

De nieuwe faciliteit in Rilland verhoogt de productiecapaciteit van McCain en versnelt de groei van diepvriesgroentehapjes op de Europese en internationale markten. In september 2022 nam McCain Scelta Products over, een specialist in heerlijke, bereide groentehapjes (uienringen, champignons met een krokant laagje en groentesnacks), met 225 werknemers. Deze overname omvatte ook twee extra productiefaciliteiten in Kruiningen en Yerseke, gelegen in het zuiden van Nederland. Deze faciliteiten zijn nu naadloos geïntegreerd in de divisie bereide groentehapjes en snacks van McCain Foods.

Max Koeune, President & CEO van McCain Foods: "Deze strategische overname markeert de toewijding van McCain Foods om te investeren in zijn geïntegreerde appetizer- en snackactiviteiten, de productie- en verkoopteams binnen continentaal Europa uit te breiden en aanzienlijke groei te realiseren op zowel de Europese als de internationale markten.

"We zijn van plan om de komende jaren verder te investeren in onze Nederlandse vestigingen. Met de opening van de fabriek in Rilland zijn we er trots op dat we innovatie in de appetizer-industrie stimuleren", concludeert Koeune.

"Onze nieuwe ultramoderne faciliteit omvat verschillende milieuvriendelijke initiatieven en biedt ons de mogelijkheid om de ontwikkeling van onze op kaas gebaseerde snacks verder op te schalen", aldus Alain Duranleau, Regional President van McCain voor continentaal Europa, Lutosa en Van Geloven, die ook aanwezig was bij de opening in Rilland.

De productiefaciliteit in Rilland heeft een positieve invloed op de lokale economie en zal zo’n 40 extra banen creëeren. De totale investering van McCain Foods in Scelta producten sinds de overname tot 2024 zal meer dan 36 miljoen euro bedragen.

Mccain.com

Bron: McCain