Mars en FrieslandCampina werken samen aan reductie broeikasgas
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Mars en Friesland­Cam­pina verminderen broeikas­gas­uit­stoot

  • 18 juli 2024

Mars en FrieslandCampina zijn een nieuwe samenwerking gestart gericht op een versnelde vermindering van broeikasgasuitstoot bij de zuivelproductie voor Mars. Deze samenwerking biedt extra beloningen voor leden-melkveebedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid. Het doel is een broeikasgasreductie van 33 procent in 2025 en tot 50 procent in 2030 ten opzichte van 2015.

Duurzaamheid door samenwerking

FrieslandCampina levert al meer dan 30 jaar essentiële zuivelingrediënten aan Mars voor bekende merken als M&M's®, SNICKERS® en TWIX®. In deze nieuwe samenwerking zetten leden-melkveebedrijven van de FrieslandCampina Ontwikkelgroep zich specifiek in voor Mars. Mars compenseert de melkveehouders voor het implementeren en versnellen van innovatieve maatregelen om de broeikasgasuitstoot te verminderen. Voorbeelden hiervan zijn voeradditieven die de methaanuitstoot beperken.

Sanne Griffioen, Director Farm Sustainability bij FrieslandCampina, benadrukt het belang van deze samenwerking: "Bij FrieslandCampina willen we voeding bieden die in balans met mens en planeet is geproduceerd. Samenwerkingsverbanden als deze zijn essentieel voor het ondersteunen van melkveehouders en het versnellen van duurzaamheidsinspanningen op de boerderij."

Innovatieve maatregelen en toekomstvisie

FrieslandCampina is toonaangevend in datagestuurde besluitvorming en focust op continue verbetering. Meer dan 14.000 leden-melkveehouders zijn via de coöperatie eigenaar van FrieslandCampina en worden beloond voor hun resultaten op het gebied van diergezondheid, klimaat en biodiversiteit. Al 600 melkveebedrijven hebben zich aangemeld voor de Ontwikkelgroep, die zich richt op verdere broeikasgasreductie.

Amanda Davies, Chief R&D, Procurement en Sustainability Officer bij Mars Snacking, onderstreept het belang van deze samenwerking: "Zuivel levert een grote bijdrage aan de broeikasgasuitstoot van onze Mars Snacking business. Samenwerken met partners zoals FrieslandCampina is cruciaal voor het behalen van onze Mars Net Zero ambitie. Door innovatieve en klimaatslimme praktijken kunnen we samen een duurzamere toekomst voor zuivel creëren."

Frieslandcampina.com

Beeld: ©FrieslandCampina

Bron: FrieslandCampina