LIVEKINDLY realiseert 600% productiegroei
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

LIVEKINDLY realiseert 600% productie­groei

  • 30 mei 2024

LIVEKINDLY Collective heeft in Oss een productiegroei van 600% gerealiseerd voor de LIKE Chicken Bites, van 2.500 naar 15.000 ton per jaar. Dit succes is behaald dankzij de reconstructie van de fabriek en de ondersteuning van MULTIVAC's verpakkingsoplossing. Het proces vereiste uitgebreide samenwerking, communicatie en plezier. 

De fabriek en productielijnen 

In 2019 startte het proces met de wens van LIVEKINDLY Collective voor exponentiële groei. Er was een nieuwe productiefabriek en twee proceslijnen nodig die elk 120 verpakkingen per minuut konden produceren. In de nieuwe fabriek werden diverse proceslijnen geïnstalleerd, van het kook- en extrusieproces tot het koelen en transporteren van het product naar de verpakkingsruimte. Tussen 2019 en 2022 leverde en installeerde MULTIVAC haar verpakkingsoplossing bij LIVEKINDLY Collective. 

Verpakkingsproces en kwaliteitscontrole 

De verpakkingslijn van MULTIVAC bestaat uit de nieuwste generatie TX traysealers. De trays worden automatisch gevuld en op gewicht gecontroleerd, waarna ze in de traysealer gevacumeerd en onder beschermende atmosfeer geseald worden. Het proces omvat metaaldetectie en gewichtscontrole om te voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. 

Verpakkingseisen en efficiëntie 

De verpakking van de LIKE Chicken Bites bleef ongewijzigd qua uiterlijk en is gemaakt van gerecycled PET met een topseal en sleeve van gerecycled papier. MULTIVAC zorgde ervoor dat de verpakking aan de gestelde eisen voldeed en dat de productiecapaciteit van 120 eenheden per minuut werd bereikt. Hygiëne en efficiëntie waren belangrijke aandachtspunten, waardoor het proces snel en schoon is. 

Toekomstvisie 

LIVEKINDLY Collective in Oss is klaar voor de toekomst met twee efficiënte proceslijnen. Het bedrijf is voorbereid op verdere groei, met als doel plantaardige voeding de nieuwe norm te maken.

Lees meer over deze samenwerking

Bron: Multivac