Lineage zet in op innovatieve oplossingen tegen voedselverspilling
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Lineage zet in op innovatieve oplossingen tegen voedsel­ver­spil­ling

  • 05 september 2024

Lineage kondigde onlangs de hoofdprijs van $50.000 aan voor hun Food Chain Innovation Challenge. Met deze wedstrijd, gericht op oplossingen tegen voedselverspilling, wil het bedrijf bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling na de oogst. De aankondiging komt op een moment waarop de voedselonzekerheid wereldwijd blijft groeien. Naar verwachting zullen tegen 2028 bijna een miljard mensen te maken krijgen met voedseltekorten.

Internationale wedstrijd in drie steden

De Food Chain Innovation Challenge zal plaatsvinden in drie internationale steden: Londen, Amsterdam en San Francisco. Studenten en start-ups kunnen hun innovatieve technologieën en data-oplossingen presenteren aan een gerenommeerde jury, waaronder experts uit diverse sectoren. Elk evenement, waaronder dat in Amsterdam op 19 november, biedt deelnemers de kans om hun ideeën te tonen aan vakexperts. De regionale winnaars krijgen $5.000 en gaan door naar de grote finale in december, waarin de uiteindelijke winnaar kans maakt op de hoofdprijs en een zes maanden durend incubatorprogramma.

Nederlandse betrokkenheid bij de strijd tegen voedselverspilling

Tijdens het evenement in Amsterdam in het NEMO Science Museum zal de Europese president van Lineage, Harld Peters, deel uitmaken van de jury. Ook Toine Timmermans, directeur van Samen Tegen Voedselverspilling, en andere prominente experts zullen de innovaties beoordelen. Timmermans benadrukte het belang van deze wedstrijd in het licht van de VN-doelen voor 2030 om voedselverspilling te halveren. Volgens hem zijn de ideeën en technologieën die tijdens de challenge worden gepresenteerd, cruciaal om onze voedselketen duurzamer te maken.

Onelineage.com

Bron: Lineage