Lineage organiseert Food Chain Innovation Challenge 2024
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Lineage organiseert Food Chain Innovation Challenge 2024

  • 03 juli 2024

Lineage, de grootste leverancier van temperatuurgecontroleerde logistieke oplossingen, organiseert dit jaar weer de Food Chain Innovation Challenge in Nederland. Op 19 november komen in Amsterdam studenten en startups samen om oplossingen te ontwikkelen tegen voedselverspilling. Deze wereldwijde competitie is bedoeld om een van de meest urgente problemen ter wereld aan te pakken.

Volgens het Food Waste Index Report 2024 van de Verenigde Naties is in 2022 ruim één miljard ton voedsel verloren gegaan. Dit is voldoende om miljarden mensen van eten te voorzien, terwijl 783 miljoen mensen wereldwijd aan ondervoeding lijden. Lineage gelooft dat de oplossing ligt in het hervormen van de voedselketen na de oogst. Het doel is een duurzamere en efficiëntere keten met minder verspilling.

Greg Lehmkuhl, president en CEO van Lineage, zegt: “We willen de hele keten aanmoedigen duurzaamheid prioriteit te geven en te innoveren waar mogelijk. De Food Chain Innovation Challenge nodigt deelnemers uit oplossingen te ontwikkelen die voedselverspilling aanpakken en duurzame ontwikkeling bevorderen.”

Wereldtour van de Challenge

De Challenge wordt in november ook gehouden in Londen en San Francisco. De beste ideeën worden gepresenteerd aan een ervaren jury. De winnaar van elk evenement ontvangt een geldprijs. Op 16 december strijden de drie winnaars tegen elkaar in de online Super Food Chain Innovation Challenge. De wereldwijde winnaar krijgt toegang tot een incubatorprogramma om het bedrijf te ontwikkelen en de oplossing effectief op te schalen.

Deelnemers worden gevraagd betaalbare en schaalbare oplossingen te ontwikkelen binnen vier categorieën: technologieën om voedselverspilling te verminderen, nieuwe technieken voor voedselbewaring, verbeterde voedsellogistiek en tools voor datagestuurde optimalisatie van toeleveringsketens.

Onelineage.com

Bron: Lineage