Laurens Hoedemaker: Nieuwe UECBV President
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Laurens Hoedemaker: Nieuwe President van UECBV

  • 31 oktober 2023

Laurens Hoedemaker, voorzitter van de Nederlandse COV en VNV, is benoemd tot de nieuwe president van de UECBV. Dit nieuws, dat bekend werd gemaakt tijdens de jaarlijkse Conferentie en Algemene Vergadering van UECBV in Barcelona, Spanje, is van groot belang voor ondernemers in de vleesindustrie. Roland Ackermann, CEO van Alpenrind GmbH en bestuurslid van de Oostenrijkse Economische Kamer, werd verkozen tot vice-president van de UECBV-afdeling voor de vleesindustrie. De benoemingen weerspiegelen de inzet van UECBV om een gevarieerde en ervaren leiderschapsgroep te hebben.

Hoedemaker, een ervaren bestuurder met uitgebreide kennis en een breed netwerk binnen de sector, staat bekend om zijn inzet voor de belangen van Europese vee- en vleesproducenten. Zijn benoeming tot president van UECBV, de Europese koepelorganisatie voor vleesproductie, vlees- en veehandel, wordt gezien als een kans om de positie van de Europese vleesindustrie verder te versterken.

Bij zijn benoeming benadrukte Hoedemaker het belang van vlees als een essentieel onderdeel van het menselijke dieet. Hij erkende de kwaliteit van het door Europese producenten geleverde vlees en benadrukte de noodzaak van waardering en respect voor hun werk. Hoedemaker's visie voor UECBV is om de organisatie te transformeren in een nog sterkere en effectievere entiteit die proactief de belangen van de veehouderij, vleeshandel en vleesproducenten vertegenwoordigt. Dit doel is bijzonder relevant in een tijd waarin de industrie te maken heeft met diverse uitdagingen, waaronder milieuoverwegingen, veranderende consumentenvoorkeuren en regelgeving.

Voor ondernemers in de vleesindustrie is het van essentieel belang om deze ontwikkelingen nauwlettend te volgen. De richting en het beleid dat onder Hoedemaker's leiding zal worden ingezet, kunnen directe implicaties hebben voor de manier waarop bedrijven opereren en concurreren op de Europese en mondiale markt.

Bron: ©fotobureau Roel Dijkstra