Frietproducent Lamb Weston heeft op 2 oktober een nieuwe retailverpakking gelanceerd voor zijn aardappelproducten zoals Twister Fries en Potato Dippers. De verpakking is voor 60% gemaakt van bio-circulair plastic, verkregen uit gebruikte frituurolie. Deze innovatie resulteert in een verpakking die 20% dunner is en 30% minder CO2-uitstoot genereert in vergelijking met de vorige verpakking. Daarnaast gebruikt Lamb Weston nu 6% meer van elke verwerkte aardappel door de producten met schil te snijden.
Lamb Weston EMEA, met een hoofdkantoor in Breda, werkte samen met SABIC en OPACKGROUP om deze nieuwe verpakking te ontwikkelen. Het bio-circulaire plastic wordt geproduceerd van gebruikte frituurolie, die eerder als biodiesel werd ingezet. Volgens Jolanda Dings, Director Sustainability External Relations bij Lamb Weston, laat deze verpakkingsinnovatie het commitment van het bedrijf zien om te verduurzamen. “Dit soort innovaties zijn cruciaal voor ons, omdat we voortdurend streven naar oplossingen die onze impact op het milieu verminderen,” aldus Dings.
Duurzaamheid speelt een centrale rol in de bedrijfsstrategie van Lamb Weston. Het bedrijf geeft bijna al zijn reststromen een nuttige bestemming, waarbij aardappelrestanten bijvoorbeeld worden verwerkt tot ingrediënten voor andere voedingsproducten. Lamb Weston publiceerde dit jaar ook zijn eerste wereldwijde duurzaamheidsrapport, waarin onder andere staat dat de voedselverspilling in Europa met 4,5% is afgenomen. Deze stappen zijn onderdeel van het bredere doel om tegen 2030 de CO2-uitstoot te verlagen en de voedselverspilling te halveren.
Bron: Lamb Weston