Kweekvleesprimeur: eerste aanvraag voor Zwitserland
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Kweekvleesprimeur: eerste aanvraag voor Zwitserland

  • 31 juli 2023

Aleph Farms, een toonaangevende innovator op het gebied van kweekvlees, heeft goedkeuring aangevraagd bij het Zwitserse FSVO om hun product, Aleph Cuts, in Zwitserland te mogen distribueren. Deze aanvraag is de eerste in zijn soort in Europa voor kweekvlees.

Later dit jaar wil Aleph Aleph Cuts introduceren in Singapore en Israël, onder voorbehoud van goedkeuring. In haar streven om aan de veiligheidseisen te voldoen, onderhoudt Aleph contact met regelgevende instanties over de hele wereld, waaronder Zwitserland.

Met de hulp van Migros wil Aleph haar productieschaal vergroten en Aleph Cuts internationaal op de markt brengen. De steun van Migros is aanzienlijk geweest sinds de eerste investering in Aleph in 2019. Samen hebben ze het Zwitserse regelgevingskader voor nieuwe voedingsmiddelen verkend en substantieel consumentenonderzoek in Zwitserland uitgevoerd.

Zwitserse consumenten, die bijzonder geïnteresseerd zijn in innovatieve voedingsoplossingen, hebben een aanzienlijke acceptatie getoond ten aanzien van kweekvlees. Uit een gezamenlijk onderzoek van Aleph en Migros blijkt dat 74% open staat voor het proberen van dergelijke producten, gedreven door nieuwsgierigheid en bezorgdheid over milieu en dierenwelzijn.

Kweekvlees op basis van cellen kan het aanbod van dierlijke eiwitten en vetten in Zwitserland vergroten. Bovendien zou de acceptatie door Zwitserse consumenten, die bekend staan om hun focus op kwaliteitsvoedsel, de wereldwijde populariteit van kweekvlees kunnen vergroten.

"Bij Aleph Farms zijn partnerschappen die onze duurzaamheidsbeloften weerspiegelen van vitaal belang. We vestigen de koecel als een nieuwe voedselcategorie, naast rundvlees en melk," verklaarde Didier Toubia, medeoprichter en CEO van Aleph Farms. Hij toonde zich enthousiast over de samenwerking met de FSVO om zowel voedzame als innovatieve voedselopties te bieden.

Aleph-farms.com

Bron: Aleph Farms