Kunststoffenbeurs 2023
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Kunststof­fenbeurs 2023

  • 20 juli 2023

De Kunststoffenbeurs, de grootste vakbeurs in de Benelux gericht op kunststof- en rubberproducten, staat 20 en 21 september 2023 volledig in het teken van duurzame productontwikkeling en productie. Kunststof en rubber bieden talloze mogelijkheden dankzij hun unieke eigenschappen, zoals variabele kleuren, vormen en gewichten, de mogelijkheid tot combinatie met andere materialen, en toepasbaarheid in diverse productietechnieken, waaronder spuitgieten, thermo- of vacuümvormen, extruderen en 3D-printen.

Ruim 230 specialistische bedrijven 

Het evenement brengt ruim 230 gespecialiseerde bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen, onderzoeksprojecten, startups en studententeams uit de kunststof- en rubberindustrie in contact met internationale en nationale bezoekers.  Het centrale thema van dit jaar is de "Toekomst van Kunststoffen", waarbij alle ontwikkelingen, initiatieven en nieuwe productietechnieken met kunststoffen aan bod komen, zoals kunststofverwerking en -bewerking, productdesign en -ontwikkeling, duurzaamheid, machinebouw, oppervlaktetechnieken, matrijzen en spuitgieten.

Het Machineplein by Equip-Plast, toont state-of-the-art technologieën voor de kunststof- en rubberindustrie met een specifieke focus op duurzaamheid en het verminderen van CO2-emissie en energieverbruik. Verschillende exposanten presenteren vol-elektrische en hybride spuitgietmachines en software om het spuitgietproces circulair aan te sturen.

Uitgebreid congresprogramma

Het congresprogramma omvat keynotesprekers zoals Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer, en Dirk Groot, de Zwerfinator, die hun kennis delen over duurzaamheid, recycling en innovatie in de kunststofindustrie. Daarnaast zijn er verschillende area's waar bedrijven hun innovaties en ontwikkelingen tonen, zoals de Start-up, Knowledge & Education, Innovation en 3D printing area's.

Tijdens de Kunststoffenbeurs wordt ook de Rethink Plastics Awards uitgereikt door Federatie NRK. Er is een expo met duurzaam geproduceerde producten om te bezoeken. De beurs is sinds 1999 de ontmoetingsplek voor de gehele Benelux kunststof- en rubberindustrie en biedt mogelijkheden voor samenwerking aan een duurzame toekomst van kunststoffen.

De Kunststoffenbeurs is gratis toegankelijk voor geregistreerde bezoekers op 20 en 21 september 2023 in de Brabanthallen Den Bosch. 

Meer informatie voor zowel bezoekers als exposanten: www.kunststoffenbeurs.nl.

Bron: ©Mikrocentrum