BENEO breidt vezelportfolio uit met bètaglucanen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

BENEO breidt vezelportfolio uit met bètaglucanen

  • 19 juli 2023

BENEO, een toonaangevende producent van functionele voedingsingrediënten, kondigt de lancering aan van Orafti® β-Fit, zijn eerste bètaglucanen ingrediënt uit gerst. Dit natuurlijke en clean label volkoren gerstemeel met 20% bètaglucanen biedt unieke gezondheidsvoordelen, waaronder een positieve invloed op het hart en de bloedsuikerspiegel. Het wereldwijd verkrijgbare ingrediënt verrijkt het assortiment functionele vezels van het bedrijf aanzienlijk en sluit aan bij de groeiende vraag naar duurzame, plantaardige en volkoren voedingskeuzes.

Consumenten tonen steeds meer interesse in gezonde voeding, wat de vraag naar producten die de gezondheid van het hart bevorderen stimuleert. Volgens onderzoek is 7 op de 10 consumenten wereldwijd geïnteresseerd in dergelijke producten. Orafti® β-Fit biedt voedselfabrikanten een eenvoudige manier om smakelijke en gezonde producten te produceren die consumenten gemakkelijk kunnen kiezen voor een positieve invloed op hun hartgezondheid.

Eric Neven, Commercial Managing Director voor functionele vezels bij BENEO, zegt: "De spannende lancering van Orafti® β-Fit, ons nieuw volkoren gerstemeel met clean label, bewijst opnieuw onze expertise en positie als toonaangevende leverancier van functionele vezels. Met zijn overtuigende gezondheidsvoordelen en erkende gezondheidsclaims ondersteunt Orafti® β-Fit de ambitie van ons bedrijf om voeding en gezondheid samen te brengen, terwijl het ook een financieel voordelige oplossing is."

Oplosbare voedingsvezels

Bètaglucanen uit gerst zijn oplosbare voedingsvezels met bewezen gezondheidsvoordelen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en een gezond hart en bloedvaten. Orafti® β-Fit verrijkt voedingsmiddelen met een hoog vezelgehalte en kan worden gebruikt in diverse toepassingen, waaronder bakkerijproducten, pasta, ontbijtgranen en maaltijdvervangers. Bij de productie van Orafti® β-Fit wordt de hele korrel gebruikt, wat in lijn is met BENEO's toewijding aan duurzaamheid.

Innovatief ingrediënt

Met Orafti® β-Fit biedt BENEO een innovatief ingrediënt die de gezondheid bevorderd dat inspeelt op de groeiende behoefte van consumenten aan gezondere voedingskeuzes. Het bedrijf blijft zich inzetten voor het bevorderen van de gezondheid van consumenten door middel van wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten, en streeft ernaar om verdere ontwikkelingen op het gebied van functionele voeding te blijven bieden.

Beneo.com

Bron: BENEO