KIDV maakt verpakkingsrichtlijnen overzichtelijk
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

KIDV maakt verpakkings­richt­lijnen overzich­telijk

  • 25 juli 2022

Uit het oogpunt van wetgeving en beleid voor verpakkingen komt er veel op het bedrijfsleven af. Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) publiceerde een tijdlijn, waarin veel van deze aspecten op een rij staan. Ook wordt de actuele stand van zaken gepubliceerd over de SUP-wetgeving.

KIDV zet wet- en regelgeving in overzichtelijke tijdlijn

De tijdlijn is met name handig voor bedrijven om vooruit te kijken naar nieuwe maatregelen, zoals de maatregelen om tot een vermindering van wegwerpbekers en -voedselverpakkingen voor eenmalig gebruik te komen. Die worden deels in 2023 en deels in 2024 van kracht en hebben grote invloed op verschillende verpakkingstypes. De tijdlijn geeft óók inzicht in de bestaande wetgeving - zoals het vorig jaar gewijzigde Besluit beheer verpakkingen - en noemt actuele onderwerpen, zoals de uitbreiding van de producentenverantwoordelijkheid en de hogere recyclingdoelstellingen. Verder bevat de tijdlijn documenten van en verwijzingen naar de Europese Commissie en de Nederlandse overheid, die ten grondslag liggen aan het circulaire economiebeleid voor verpakkingen.

Nadat dit voorjaar de ministeriële regeling voor kunststof wegwerpverpakkingen werd gepubliceerd, heeft het KIDV de informatie op de website over de implementatie van de Europese SUP-richtlijn geactualiseerd. Ook de beslisbomen van het KIDV, waarmee bedrijven kunnen bepalen of hun verpakkingen onder deze richtlijn vallen, zijn geüpdatet.

Bekijk de tijdlijn
Bekijk de Single Use Plastics-richtlijn

Kidv.nl

Bron: KIDV