Kan AI de perfecte vlees- en visvervangers maken?
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Kan AI de perfecte vlees- en visvervangers maken?

  • 29 augustus 2023

Vegetarische hamburgers, worstjes en vis perfect maken is een uitdaging. Elk aspect, van smaak tot kleur, geur, textuur en prijs, moet juist zijn. Maar stel dat AI deze ontwikkeling versnelt?

Kan AI het geheim onthullen voor het ultieme recept voor vlees- en visvervangers?

De textuur van vlees- en visalternatieven speelt een cruciale rol. Tot nu toe bereiken we die door eindeloos te experimenteren. Met AI die de textuur van ingrediënten en eindproducten voorspelt, slaan we deze tijdsintensieve stappen over. Dat is precies wat GreenProtein AI nu doet, in samenwerking met partners zoals plantaardige vleesproducenten. Hun voorspellende modellen nemen alle ingrediënten en het gewenste eindproduct mee.

Voordelen: Door met AI het perfecte recept voor vlees- en visvervangers te ontwikkelen, plukken we vele voordelen. Het resulteert in snellere productie en dus lagere kosten. Een betere textuur verhoogt ook de smaak, wat meer consumenten kan overtuigen om voor plantaardige en vegetarische opties te kiezen.

Bron: www.greenprotein.ai

Bron: ©vakbladVoedingsindustrie