Jan Zandbergen Group bouwt nieuw innovatiecentrum
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Jan Zandbergen Group bouwt nieuw innovatiecentrum

  • 01 november 2021

Dinsdag 26 oktober heeft CEO Peter-Paul Zandbergen symbolisch de eerste paal van een nieuw te bouwen Food Ontwikkelingscentrum in de grond geslagen. Jan Zandbergen Group ‘Innovation that matters’ -bestaande uit Jan Zandbergen B.V., Diviande en Future Food Group- richt zich meer en meer op vernieuwende concepten en productontwikkeling. Niet langer ligt de focus alleen op dierlijke proteïne, juist de ontwikkeling van plantaardige alternatieven heeft de laatste jaren een vlucht genomen binnen de organisatie. Zelfs in die mate dat het bedrijf en productontwikkeling letterlijk uit haar jasje groeit en er meer ruimte voor innovaties nodig is.

Van Bokhorst Architecten uit Nijkerk is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe pand, dat aan de Electronenstraat in Veenendaal komt te staan. Naast voldoende gelegenheid voor de activiteiten van R&D (van een grote ruimte voor productontwikkeling tot een spoelkeuken, koel- en vriescel en proeflokaal toe) komen er ook kantoorplekken en vergaderruimtes. Verder is er een fitnessplek ingetekend voor de medewerkers. Onder het pand komt een parkeergarage. De totale oppervlakte beslaat ca. 3000m2.

Voor een organisatie die duurzaam wil ontwikkelen, is het niet meer dan logisch is dat het innovatiecentrum wordt voorzien van moderne en duurzame oplossingen waardoor het milieu minder belast wordt. Zo komen er bijvoorbeeld ook zonnepanelen op het dak. Dijkham Bouw zorgt voor de realisatie van het pand. De verwachte oplevering is in het derde kwartaal van 2022.

www.janzandbergen.nl

Bron: Jan Zandbergen Group