Forse daling vleesconsumptie in 2020
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Forse daling vleescon­sumptie in 2020

  • 29 oktober 2021

Vorig jaar daalde het vleesverbruik met 1,9 kilo per persoon ten opzichte van 2019. Het totale verbruik van vlees en vleeswaren per hoofd van de bevolking in Nederland ligt in 2020 op 75,9 kg. Dit blijkt uit berekeningen van Wageningen University & Research in opdracht gemaakt voor Wakker Dier. Dit is de grootste daling en het laagste niveau in de cijferreeks die teruggaat tot 2005.

Vleesverkopen via supermarkt en slager 

De coronacrisis heeft de consumptie van vlees binnenshuis aangewakkerd: supermarkten en slagers verkochten in 2020 24,6 miljoen kilo meer vlees dan in 2019. Deze stijging komt hoofdzakelijk op het conto van vlees (ruim 23,3 miljoen kilo) en minder op die van vleeswaren (bijna 1,3 miljoen kilo). Deze toename maakt de daling in de vleesverbruikscijfers in 2020 niet ongedaan. De daling in de vleesverbruikscijfers in 2020 zijn te koppelen aan de (gedeeltelijke) sluiting van de horeca vanwege de lock-down. Hierdoor is een belangrijk verkoopkanaal van vlees voor consumenten afgesloten.

Lees het rapport 'Vleesconsumptie per hoofd van de bevolking in Nederland 2005-2020'
wur.nl

Beeld ©StudioPortoSabbia/Shutterstock.com

Bron: Wageningen University & Research