Inex neemt Veco Zuivel over van Farmel
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Inex neemt Veco Zuivel over van Farmel

  • 30 september 2024

Inex, de Belgische zuivelproducent, heeft aangekondigd dat zij Veco Zuivel wil overnemen van het Nederlandse zuivelbedrijf Farmel. Met deze strategische overname willen beide bedrijven hun krachten bundelen en waarde toevoegen aan het Nederlandse zuivellandschap. De overname wacht nog op goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), maar de verwachtingen zijn positief.

Focus op kernactiviteiten voor Farmel

Voor Farmel betekent de verkoop van Veco Zuivel een kans om zich meer te richten op haar kernactiviteiten. Dit betreft onder andere de melkverwerking en de ondersteuning van de bijna 300 melkveehouders die bij het bedrijf zijn aangesloten. Door Veco Zuivel af te stoten, kan Farmel haar ambities beter realiseren. “We willen onze focus versterken en de verkoop van Veco Zuivel helpt ons om die plannen waar te maken,” verklaarde het zuivelbedrijf uit Emmeloord.

Toekomst voor Veco Zuivel en Inex

Veco Zuivel staat positief tegenover de overname door Inex. Het bedrijf ziet de samenwerking als een manier om verdere groei en professionalisering te realiseren. De combinatie van Veco’s duurzame melkstromen en Inex’ expertise op het gebied van houdbare zuivelproducten biedt volgens beide partijen veel potentieel. Voor Inex is de uitbreiding naar verse zuivelproducten een logische stap. Met Griekse yoghurt, skyr en een biologisch assortiment verwacht Inex haar positie op de Nederlandse markt verder te versterken.

De samenwerking tussen Farmel, Inex en Veco Zuivel lijkt daarmee een stap te zijn richting een sterke toekomst in de Nederlandse zuivelindustrie.

Inex.be

Bron: Inex