Indonesië en NL gaan voor duurzame palmolieproductie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Indonesië en NL gaan voor duurzame palmolie­pro­ductie

  • 01 maart 2023

Om de milieu- en sociale aspecten van de palmolieproductie aan te pakken, heeft Indonesië (’s werelds grootste palmolieproducent) grote stappen gezet om de duurzame productie van palmolie te verbeteren. Duurzame palmolieproductie is een doelstelling van zowel Indonesië als Nederland. De landen werken op verschillende manieren samen om dit te bereiken, onder andere met het SustainPalm-programma. 

Het SustainPalm-programma is een driejarig programma, gefinancierd door de Nederlandse overheid en uitgevoerd in samenwerking met Nederlandse (Wageningen University & Research en Hogeschool Van Hall Larenstein) en Indonesische (IPB University en Universitas Lambung Mangkurat) universiteiten. Dit consortium zal samenwerken met lokale overheden, bedrijven en gemeenschappen om duurzaamheidspraktijken bij kleine boeren en bedrijven te verbeteren op basis van bestaande praktijken en resultaten van onderzoek in Indonesië en Nederland.

Efficiënter gebruik land en biomassa

Het SustainPalm-programma is gericht op een efficiënter gebruik van land en biomassa, behoud van biodiversiteit en andere ecosysteemdiensten, vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en ondersteuning van de voedselzekerheid en inkomenszekerheid van kleine boeren. Dit programma kan de samenwerking op lange termijn versterken tussen de relevante toonaangevende belanghebbenden op het gebied van palmolie in Indonesië en Nederland. Het SustainPalm-programma sluit ook aan bij het Indonesische actieplan voor duurzame palmolie (RAN KSB), waaronder het oplossen van oliepalm op veengronden en in bosgebieden in het kader van de "Jangka Benah Strategieën" (SJB).

Agroberichtenbuitenland.nl

Bron: Agroberichten Buitenland