Ikwileerlijkezuivel neemt productielocatie Ausnutria in Ommen over
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Ikwileer­lijk­ezuivel neemt productie­lo­catie Ausnutria in Ommen over

  • 26 september 2024

Op 24 september 2024 hebben Ausnutria en Ikwileerlijkezuivel.nl een overeenkomst getekend voor de overname van Ausnutria’s productielocatie in Ommen. Hiermee zullen 24 medewerkers van Ausnutria overstappen naar de nieuwe eigenaar, die op 2 oktober start met de productie in de fabriek. De overname is het resultaat van maandenlange intensieve samenwerking tussen beide partijen, waarbij de personele continuïteit centraal stond.

Zekerheid voor werknemers

Een groot deel van het personeel blijft in dienst na de overname. Voor de medewerkers die niet meegaan, biedt het sociaal plan dat eerder dit jaar is overeengekomen, mogelijkheden tot herplaatsing of een vaststellingsovereenkomst. De nieuwe eigenaar, Ikwileerlijkezuivel.nl, kijkt ernaar uit om de productie voort te zetten en verdere plannen uit te rollen.

Toekomst voor duurzame zuivel

Bart van der Meer, Executive Director van Ausnutria, is tevreden met de overname: “Het is een goede stap, zowel voor de medewerkers als voor het behoud van de fabriek als productieplaats voor bijzondere zuivelstromen.” Rik Hoogenberg, directeur van Ikwileerlijkezuivel.nl, is eveneens enthousiast: “Deze fabriek biedt ons de kans om melkveehouders rond Natura2000-gebieden perspectief te geven, met een sterk team en een grote productiecapaciteit.”

Ausnutria-netherlands.com

Bron: Ausnutria