IFFA 2019 - Mix van traditie en hightech
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

IFFA 2019 - Mix van traditie en hightech

  • 10 mei 2019

Zes dagen lang heeft IFFA - de nummer 1 beurs voor de vleesindustrie - laten zien hoe de sector zich kan voorbereiden op de toekomst. Van de slimme vleesfabriek, verpakkingstrends en voedselveiligheid, via clean labelling, tot de groeiende verwachtingen op het gebied van vleeskwaliteit: IFFA exposanten gaven een antwoord op de eisen van de vleesverwerkende industrie en de slagerij. En dit tegen de achtergrond van een uitstekend investeringsklimaat.

"IFFA heeft eens te meer laten zien dat het niet alleen een van onze oudste vakbeurzen is, maar vooral ook de wereldwijde ontmoetingsplaats voor de sector. Zeven van de tien bezoekers kwamen van buiten Duitsland. De stemming in de hallen, op de beursstanden en in de gangpaden was fantastisch", vat Wolfgang Marzin, President en Chief Executive Officer (CEO) van de Messe Frankfurt samen. "Tegelijkertijd is IFFA de familie ontmoetingsplaats van de vleesverwerkende sector - de vleesindustrie, de machinebouwers, de verpakkingsbedrijven, de kruidenleveranciers, de handel en de slagers. Veel van deze bedrijven zijn al generaties lang in handen van dezelfde familie en IFFA is de plaats waar ze elkaar om de drie jaar ontmoeten om de toekomst vorm te geven.".

Dit werd ook bevestigd door de resultaten van een bezoekersenquête van de Messe Frankfurt: 96 procent van de beursbezoekers gaf IFFA een positieve beoordeling. Ook aan de exposantenzijde was er een uitstekende echo met een algemene tevredenheid van 92 procent.

De uitdaging: een tekort aan geschoold personeel

Machinefabrikanten en slagerijen hebben een gemeenschappelijke uitdaging: een tekort aan geschoold personeel en problemen met de stagiaires. Bedrijven moeten meer investeren in digitalisering, automatisering en robottechnologie om de last van de werknemers te verlichten en alle vleesverwerkingsfasen te vereenvoudigen - dergelijke oplossingen voor bedrijven van alle soorten en maten waren bij IFFA te zien. Dit werd bevestigd door 95 procent van de beursbezoekers, die zeer tevreden waren over het aanbod aan producten en diensten die op de beurs te zien waren.

Download hier het officiële eindrapport

Bron: © IFFA 2019