Grote alliantie voor smeltkaas: St. Paul, ERU en Kasi Food
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Grote alliantie voor smeltkaas: St. Paul, ERU en Kasi Food

  • 07 juni 2023

St. Paul en Koninklijke ERU hebben een strategisch partnerschap gesloten met als doel de overname en integratie van de smeltkaasproductie van Kasi Food, momenteel onderdeel van Lekkerkerker Food. 

De Nederlandse en Belgische smeltkaasbedrijven bundelen hun krachten om hun gezamenlijke corebusiness en marktaandeel te vergroten, evenals efficiëntie in productieprocessen te behalen. Dit creëert de grootste alliantie op het gebied van (smelt)kaasproductie in de Benelux.

De samenwerking tussen St. Paul, Koninklijke ERU en Kasi Food resulteert in één partij met een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige (smelt)kaasbereidingen voor de consumentenmarkt, de out-of-home markt en de voedingsmiddelenindustrie. Beide bedrijven streven ernaar om gezamenlijk groei te realiseren, de kwaliteit en efficiëntie van hun productieprocessen te verbeteren en te profiteren van elkaars expertise en ervaring.

De integratie van Kasi Food binnen het samenwerkingsverband biedt aanzienlijke synergie- en schaalvoordelen. Hierdoor kan Kasi Food zich verder professionaliseren en sneller inspelen op marktkansen, terwijl Lekkerkerker Food zich kan concentreren op de groei en transitie naar duurzaamheid voor haar roomkaas- en vegan activiteiten. De transactie voor de overname van Kasi Food wordt momenteel besproken met de Ondernemingsraad van de Lekkerkerker Group.

Op de foto: Van links naar rechts: Dieter Kuijl (CEO St. Paul Groep), Mariska Lekkerkerker (CEO Lekkerkerker Food) en Maurits Sandberg (CEO ERU Groep).  

St-paul.com

Bron: St. Paul