GroentenFruit Huis en voedselbanken starten samenwerking
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Groenten­Fruit Huis en voedsel­banken starten samenwer­king

  • 09 oktober 2024

Voedselbanken Nederland, GroentenFruit Huis, Groente & Fruitbrigade en Groentebrigade Manna hebben een intentieovereenkomst gesloten om de toegang tot vers en gezond voedsel voor mensen in armoede te vergroten. Vicevoorzitter Tom Hillemans van Voedselbanken Nederland en voorzitter Cathy van Beek van GroentenFruit Huis bekrachtigden de overeenkomst met een handdruk, waarmee de samenwerking officieel van start ging.

Gezonde voeding voor iedereen toegankelijk maken

De betrokken organisaties richten zich op het bevorderen van de beschikbaarheid en consumptie van verse en gevarieerde producten voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Het doel is om meer bedrijven aan te laten sluiten, zodat er voldoende groente en fruit beschikbaar komt voor klanten van de voedselbanken. Daarnaast zetten zij zich in om het gebruik van groente en fruit aantrekkelijker te maken door het bieden van praktische informatie over gezondheidsvoordelen en bereidingswijzen.

Iedereen draagt verantwoordelijkheid

In de overeenkomst speelt elke partij een specifieke rol. GroentenFruit Huis roept haar leden op om samen te werken en levert hiermee een belangrijke bijdrage aan het vergroten van het aanbod. Groente & Fruitbrigade en Groentebrigade Manna zorgen voor de verbinding tussen handelaren, telers en Voedselbanken Nederland, zodat het proces efficiënt verloopt. De voedselbanken zelf zorgen ervoor dat deze gezonde producten uiteindelijk bij hun klanten terechtkomen, waarbij zij ook informatie verstrekken om gezonde keuzes te bevorderen.

Deze samenwerking heeft als doel om binnen drie jaar een duurzame oplossing te bieden, waarbij het doneren van groenten en fruit aan mensen in armoede een vaste waarde wordt binnen de sector.

Groentenfruithuis.nl

Bron: GroentenFruit Huis